Özəl:

Almalı tort resepti



Almalı tort resepti

Tərkibi:
8 qəhvə fincanı un
200 qr. marqarin (yumşaq)
1 ədəd yumurta
1 sup qaşığı qatıq
1 qəhvə qaşığı qabartma tozu
1 limon qabığının rəndəsi
1 sup qaşığı pudra şəkəri
3 ədəd alma ( turş )
1 çay stəkanı şəkər
1/ 2 paket darçın


Hazırlanması:
Unu ələnib yağ, yumurta, qatıq, qabartma tozu, pudra şəkər, limon qabığı rəndəsi əlavə edib qarışdırın.
Sonra un ilə yoğurun. Biri daha böyük olan iki parçaya ayırın.
Böyük parça yarım sm. qalınlığında açın. 25-30 sm. diametir böyüklüyündə boşqaba yerləşdirin.
Xəmirin üzərinə incə alma dilimləri yerləşdirin. Darçına qarışdırılmış toz şəkəri səpin.
Digər xəmirdən incə çubuqlar hazırlayın. Almaların üzərinə dilim dilim yerləşdirin.
Orta dərəcəli sobada çəhrayı rəngə çalana kimi bişirin. Boşqaba qoyun.
Zövqünüzə görə üzərinə marmelad və ya vanilli pudra şəkər əlavə edəbilərsiniz bilərsiz.


Qeyd: Xəmir belə hazırlana bilər.

1.5 xörək qaşığı un, 5 xörək qaşığı düyü unu ilə qarışdırılıb ortasını açın.
250 qr. marqarin, 1 yumurta, 2 xörək qaşığı şəkər, 1 çay qaşığı qabartma tozu və 1 limon qabığı rəndəsi töküb yoğrun. ( 3-4-5-6-7 nömrəli əməliyyat eynilə edin).

  • 5-07-2016, 01:22
  • 1921
  • 0












Foto Əlavə et (Paylaş)

BÜTÜN PAYLASIMLAR


Xəbər lenti

Ən çox baxılan xəbərlər

Sayt Sayğacı


Created by: AvaLoN
Dizayn eXclusiv Deyer.az saytı üçün AvaLoN Tərəfindən hazırlanmışdır.
Yayımı qadağandır! Bütün hüquqlar qorunur.
Saytdakı xəbər və şərhlərə görə sayt idarə heyyəti məsuliyyət daşımır.